Kesän tapahtumat lupaavat monipuolista tarjontaa

Pitkän ja pimeän talven jälkeen suomalaiset todella osaavat ottaa ilon irti lyhyestä kesästä. Tästä kertoo Suomen monipuolinen tapahtumatarjonta. Lähes jokaisessa pienessä ja suuressa kaupungissa järjestetään kesällä jos jonkinlaista tapahtumaa. On musiikkijuhlia, markkinoita ja suurempia festivaaleja. Jokaiselle löytyy aivan varmasti mieluinen tapahtuma kesätapahtumien laajasta joukosta. Kesällä ei siis tarvitse kärsiä tekemisen puutteesta. Jos matkailet kesällä kotimaassa, kannattaa katsastaa myös lomakohteen tarjonta. Lähde rohkeasti vaikka kalamarkkinoille tai rock-festivaaleille. Kotiin ei kannata jäädä märehtimään, sillä Suomen kesä on lyhyt. Nyt on aika nauttia siitä!

Musiikkitarjonta on monipuolista

Lähes kaikkien suomalaisartistien osalta kesän keikkakalenteri näyttää täydeltä. Tämä ei ole mikään ihme, sillä niin paljon erilaisia musiikkifestivaaleja Suomessa kesällä järjestetään. Suosituimpia festivaaleja ovat esimerkiksi Ruisrock Turussa ja Provinssirock Seinäjoella. Heavy metal -musiikin ystävät puolestaan suuntaavat Helsinkiin jo perinteeksi muodostuneeseen Tuskaan. Hip hopin fanit puolestaan nauttivat elokuussa legendaarisen Blockfestin tarjonnasta Tampereen Ratinanrannassa. Viime vuosina myös suomipop on kasvattanut suosiotaan ja sen myötä Jyväskylässä Lutakonaukiolla järjestettävä Suomipop-festivaali on noussut yhdeksi suosituimmista festivaaleistamme. Jos innostut suomalaisesta pop-musiikista, kannattaa ainakin nämä festarit katsastaa. Myös kansanmusiikin ystävät pääsevät nauttimaan kesästä ja festaritunnelmasta. Kaustisilla järjestettävät kansanmusiikkijuhlat keräävät joka kesä yli tuhatpäisen yleisön. Jazzista nauttiva puolestaan suuntaa tänäkin vuonna Pori Jazzeille. Kesän musiikkitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen festivaali. Festarikesää ei siis kannata missata tänäkään vuonna.

Markkinat kuuluvat kesään

Musiikin lisäksi kesään kuuluvat ehdottomasti myös erilaiset markkinat. Kesämarkkinoita järjestetään kaikissa Suomen kaupungeissa. Etenkin ympäri maata kiertävät kansainväliset suurmarkkinat ovat muodostuneet monelle jokakesäiseksi käyntikohteeksi. Siinä missä huonekalut kannattaa ostaa osoitteesta furniturebox.fi, esimerkiksi italialaiset juustot ja ranskalaiset patongit kannattaa ehdottomasti ostaa suurmarkkinoilta. Usein markkinoilla on myös eksoottisempia herkkuja aina makeisista marmeladeihin ja erilaisiin makkaroihin. Jos olet enemmän suomalaisten herkkujen ystävä, ei hätää. Esimerkiksi Pielaveden muikkuvestareilla Pohjois-Savossa pääset maistamaan kuuluisia Keiteleen muikkuja. Tulisemman ruuan ystävät taas suuntaavat Tampereelle chili-festareille. Tottumattoman kannattaa kuitenkin olla varovainen. Maailman tulisimmaksi kuvailtu hodari ei mene alas ilman kunnon harjoittelua miedommilla versioilla. Chilifestareilta löytyy toki myös miedompia makuja. Kesällä kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan erilaisiin tapahtumiin. Älä jää kotiin makaamaan, vaan suuntaa joko musiikkifestareille tai markkinoille!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

daynight