Maailman top 5 rock-festivaalit

 

 

Joka kesä laakeat niittyalueet ympäri maailmaa saavat uuden merkityksen, kun tuhannet ihmiset kokoontuvat juhlimaan kuuntelemaan lempiartistejaan rock-festivaaleille. Pidennetty viikonloppu hurahtaa hetkessä seikkaillessa metelin ja ystävien keskellä. Jos mietit mitä aiot tehdä lomallasi, seuraava lista voi antaa ideoita, ilmeisimmistä vaihtoehdoista yllättävämpiin.

Young people having fun at concert. Stage in background. Summertime, evening. Caucasian ethnicity.

 

  1. Glastonbury (Englanti)

Festivaalien äiti Glastonbury järjestetään vuosittain Englannin Somersetissa maan länsiosassa. Festivaali on maailman suurin avomaafestivaali ja sitä on järjestetty jo vuodesta 1970, joka toinen vuosi ensimmäiset 11 vuotta, ja joka vuosi 1981 lähtien. Joka vuosi festivaalilla on noin 135 000 kävijää. Päävieraina festivaaleilla on viime vuosina nähty mm. Kanye West, Metallica, Muse ja Coldplay. Ja yöpyminen on tavalliseen tapaan teltoissa.

  1. Roskilde (Tanska)

Vuosi 1971 on selvästi ollut lupaavien jättifestivaalien luvattu aika, sillä samana vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa myös Roskilden festivaali. Festivaalin järjestää Roskilde -järjestö, ja voitot lahjoitetaan joka vuosi valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen. Kävijöitä on myös vuosittain noin 130 000. Festivaalin erikoisuus on festivaaliradion järjestämä alaston juoksu, josta voi voittaa liput seuraavalle vuodelle. Viime vuosien artisteja ovat olleet mm. Macklemore, Pharrell Williams ja Nicki Minaj.

  1. Coachella (USA)

Ensimmäinen Coachella-festivaali järjestettiin vasta vuonna 1999, mutta festivaali on jo ehtinyt niittää laajaa suosiota, ja se on nykyään yksi USA:n suosituimmista festivaaleista. Coachella on siitä erikoinen, että viikonlopun juhlinnasta nautittuasi voit vain painaa replayta, sillä festivaali järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna samojen esiintyjien kanssa. Kumpanakin viikonloppuna on noin 100 000 kävijää. Coachellassa on musiikin lisäksi myös kuvataidetta kuten installaatioita.

  1. Fuji Rock Festival (Japani)

Jos mielesi tekee jotain uutta ja erikoisempaa, Naeban hiihtokeskuksessa järjestettävä Fuji Rock Festival on suurin Japanissa järjestettävä ulkoilmamusiikkitapahtuma, jossa on yli 100 000 vuosittaista kävijää. Festviaalin erikoisuus on jättimäinen päälava, jolle mahtuu jopa puolet, siis 50 000, festivaalin vieraista. Majoittuminen onnistuu epätavallisen sijainnin takia helposti hiihtokeskuksen hotelleissa ja hiihtomajoissa, ja vain pieni osa kävijöistä yöpyy teltoissa.

Festivaalin historia on myös erikoinen, sillä ensimmäisenä vuonna toinen festivaalin kahdesta päivästä jouduttiin perumaan taifuunin takia. Tunnelma oli erittäin tiivis, ja Red Hot Chili Peppers yritti kaikin tavoin jatkaa keikkaansa keskellä myrskyä, vaikka bändin päälaulajan käsi oli kaiken lisäksi murtunut.

  1. Lake of Stars (Malawi)

Jos Aasian eksotiikka ei riitä, ja etsit jotain aidosti vaihtoehtoista Malawissa järjestettävä pienen mittakaavan Lake of Stars -festivaali voi olla vastaus jännityksenhakuisuuteesi. Yhtenä maailman parhaista musiikkifestivaaleista pidetty tapahtuma pidetään kauniin Malawi-järven rannalla, ja esiintyjissä on sekä kansainvälisiä tähtiä ja paikallisia artisteja. Festivaaleilla on myös TED-talks -tyylisiä puheita ja värikkäitä kulttuuritapahtumia, ja festivaali on saanut maininnan kauneimmasta festivaalin sijainnista koko maailmassa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

daynight