Ruisrockissa yleisöryntäys

Ruisrock on toiminut jo vuodesta 1970 lähtien. Alkuajoista asti festareilla on vieraillut kattaus kotimaisia ja ulkomaalaisia rockin huippunimiä. Nykyisessä muodossaan festaria on järjestetty vuodesta 2001 alkaen. Silloin uusi järjestejä lähti elvyttämään hiljalleen 90-luvulla kuollutta festaria uuteen nousuun. Siinä on onnistuttu loistavasti. Festari on tällä hetkellä suositumpi kuin koskaan. Ikärajattomalla festarilla vierailee kymmeniä tuhansia kävijöitä. Festari on tätä nykyä kolmipäiväinen viikonlopun kestävä kesän kohokohta. Tapahtuma järjestetään aina heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suuren suosion vuoksi lippujen myynti alkaa lähes välittömästi festarin jälkeen elokuussa. Artistikattausta päivitetään pitkin vuotta, mutta innokkaimmat voivat siis ostaa lippunsa lähes heti edellisten festareiden päätyttyä.

Mainetta ja kunniaa

Ruisrock ja menestys kuuluvat nykyään samaan lauseeseen. 2000-luvulla kävijämäärät ovat nousseet mukavan tasaisesti. Vuotuinen kasvu on ollut noin parinkymmenen tuhannen kävijän paikkeilla. Viimeisen kolmen vuoden aikana Ruisrock on rikkonut oman kävijäennätyksensä joka vuosi. Vuonna 2016 kävijöitä oli huikeat 100 000 koko viikonlopun aikana. Turun Ruissalossa järjestettävä festari on onnistunut lyömään itsensä läpi uudelleen. Ruisrock nimestään huolimatta aristikattausta on laajennettu muihinkin genreihin kuin vain rock-musiikkiin. Tämä näyttää toimivan loistavasti ja sen seurauksena festari on elpynyt täysin uuteen loistoon. Festareilla on nähty ja nähdään paljon konemusiikin, popin ja räpin kuumimpia nimiä. Tietoinen valinta laajentaa kävijäkuntaa muuttamalla musiikkitarjontaa on toiminut hyvin. Sen vuoksi menestystarinan voidaan sanoa olevan vasta aluillaan.

Kritiikkiä ja kiitosta somessa

Rockin puutteen vuoksi Ruisrock on saanut osakseen myös kritiikkiä. On jopa vaadittu, että sen nimestä poistettaisiin sana rock kokonaan. Näin teki Provinssi muutama vuosi takaperin. Kuitenkin Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut festivaali aikoo pitää ohjelmansa laajana. Tarjolla on artisteja ja bändejä, jotka kiinnostavat suurinta yleisöä. Muutamia vuosia sitten Ruisrockia vaadittiin myös siirrettäväksi pois Ruissalosta. Kriitikot olivat huolissaan sen aiheuttamista ympäristöongelmista festarialueella. Ruisrock sai kuitenkin pitää paikkansa. Jokainen menestystarina jakaa mielipiteitä, mutta suurimmaksi osaksi Ruisrock saa hyvää palautetta. Kahtena viimeisenä kesänä Ruisrock on ollut vahva sosiaalisessa mediassa. Tarinoita rockista odotetaan etenkin festarin jälkeen. Moni etsii esimerkiksi ihastustaan, kadonneita tavaroitaan tai muuten haluaa jakaa tarinansa muulle somekansalle. Ruisrockin voisi sanoa muodostuneen jo ilmiöksi, josta puhutaan ja kirjoitetaan vielä viikkoja festareiden päättymisen jälkeen.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

daynight