Rockmusiikilla menee taas hyvin!

Rockmusiikki on 50-luvulla alkunsa saanut musiikin tyylilaji, jolle on kehittynyt monia alalajeja. Rockmusiikin piiriin kuuluu muun muassa punkrock, suomirock, raskas rock ja brittirock. Rockin kuningas, Elvis Presley, julkaisi ensimmäiset kappaleensa 50-luvulla ja sai paremman kuin hyvän vastaanoton. Elvistä seurasi pitkä lista muita rockartisteja ja -yhtyeitä, kuten 60-luvun The Beatles ja The Rolling Stones, 70-luvun Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple ja Pink Floyd. 80-luvulla esiin tuli lisää hienoja artisteja, kuten Bon Jovi ja Guns N’ Roses. Rockmusiikki kehittyi vielä 90-luvulla ja sen jälkeen, ja tänä päivänä rockmusiikki on suosittua monen ikäluokan keskuudessa.

Rockmusiikki tänä päivänä

Rockmusiikki elää vahvasti tänäkin päivänä. Rockmusiikin alku oli vauhdikas, ja se oli hyvin suosittua etenkin nuorison keskuudessa, mutta ei niinkään vanhemman sukupolven. 2000-luvulla esiin tulivat artistit kuten Green Day, Offspring, Red Hot Chili Peppers ja Metallica, ja nämä uudet rockartistit ja -yhtyeet ovat olleet suuressa suosiossa nuorison keskuudessa, kun taas vanhemmat artistit kuten Prince ja Elvis, ovat edelleen rakastettuja vanhemman sukupolven mielessä. Vaikka menestyneitä, ”alkuperäisiä” rockartisteja on enää vähän muiden artistien unohduttua, rockin suosio on viime vuosina ollut nousussa ja uusia tähtiä syttyy rockin tähtitaivaalle jatkuvasti. Nykyään suosittua rockmusiikkia soittavat esimerkiksi Metallica, jonka suosio on säilynyt aikaisemmilta vuosilta, sekä poprockia edustava Coldplay.

Suomalaiset rockartistit esillä

Useat suomalaiset rockartistit ja -yhtyeet ovat suosiossa jopa ulkomailla. Ulkomailla tunnettuja suomalaisia pop rockin edustajia ovat muun muassa The Rasmus ja Sunrise Avenue. Suomalaisten rakastamia, Suomesta kotoisin olevia artisteja ovat muun muassa Haloo Helsinki!, Dingo, Leevi and the Leavings ja Apulanta. 80-luvun Hanoi Rocksia pidetään kaikkien aikojen menestyneimpänä suomalaisena rockyhtyeenä, joka tuli tunnetuksi paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Hanoi Rocksia on pidetty glam-rock -aallon inspiroijana. Muutamia suomalaisen rockin ”tähdenlentoja” olivat esimerkiksi PMMP, Poets of the Fall, TikTak ja Lovex. Vaikka näiden artistien musiikki oli suosittua hetken, ei heistä ole kuultu juuri mitään vähään aikaan. Rockmusiikki on suosittua koko maailmassa, ja varsinkin suomalaiset ovat rockin puolesta. Suomalainen rockmusiikki onkin erityisen hyvää kuunneltavaa.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

daynight